Home    Nieuws    Oproep voor Hollanders
24/06/2011 Nieuws

Het programma ‘Altijd Wat’ van de NCRV kwam half september 2011 naar Ethiopië om een reportage te maken over de honger en voedselproductie in dit land. De hamvraag was: “is er niets anders te doen tegen de steeds terugkerende honger dan steeds weer giro 555?”


De verslaggevers zijn enkele dagen bij ons bedrijf geweest, daarna bij een groentenexportbedrijf, ze hebben met boeren van Hidi gesproken en hebben een bezoek gebracht aan onze basispootgoedfarm in Wenchi. Op dinsdag 27 september werd hun reportage uitgezonden. De reportage is te bekijken op de website van de NCRV
 

Onze oproep in deze reportage is om bewust te worden van de oorspronkelijke verantwoordelijkheid die wij hebben om deze aarde te bebouwen en te benutten. Onze vader Noach kreeg van de Heere God dezelfde missie als Adam kreeg: “vervult de aarde en onderwerpt haar”.

Er zijn zo ontzettend veel onbenutte mogelijkheden aanwezig in landen zoals Ethiopië om een gezonde voedselproductie op te zetten. Ethiopië heeft voedsel nodig, en het Midden-Oosten heeft voedsel nodig. En het zou een zoveel beter alternatief zijn voor de steeds terugkerende honger in deze regio: samen met de Ethiopische boeren werken aan het opbouwen van een sterke landbouw, in een land waarin je jaarrond gewassen kunt telen. Zelfs voor export. Om daarmee de Oost-Afrikaanse bevolking verder weg te houden van de honger en armoedegrens.

 

Dus jongelui: maak je opleiding af, bouw ervaring op en kom met je kennis en kunde hierheen. Hier zijn dringend mensen gevraagd! Geen ontwikkelingswerkers, maar ondernemende doeners.Terug naar nieuws

NieuwsFlits
Wilt u ook de ontwikkelingen volgen in Ethiopië? Meld u zich dan aan voor de nieuwsflits die regelmatig per e-mail wordt verzonden.
Contact Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Disclaimer Solagrow PLC 2011 | Sitemap | Contact