Home    Clinic Hidi
26/09/2017 Clinic Hidi

De komst van het bedrijf Solagrow en de andere Cornerstone-bedrijven op de heuvel Egdu in Hidi, opende de mogelijkheid om ook aandacht aan de gezondheidszorg te besteden. De medische zorg in dit afgelegen gebied is nauwelijks ontwikkeld en het dichtstbijzijnde hospitaal ligt er twee uur lopen vandaan.

Begin 2009 is Tineke van de Haar als verpleeg- en verloskundige begonnen met het opzetten van de basisgezondheidszorg voor het personeel, hun familie en de bewoners van de dorpen in de omtrek. Dit in samenwerking met Jacomijn van de Haar, verpleegkundige, en een groeiend team van Ethiopische medici. Het primaire doel, het opzetten van een kleine, regionale polikliniek, is inmiddels gerealiseerd. 
 

 

Logo Clinic Hidi

 

Vanaf eind mei 2014 heeft Clinic Hidi een permanent medisch team dat - onder leiding van Jacomijn van de Haar - voornamelijk uit kundige Ethiopische collega's bestaat.   

Met de website van de Clinic (www.kliniekhidi.nl) hopen wij Nederland op de hoogte te houden van de daadwerkelijke gezondheidszorg die wij aan mogen bieden aan onze Ethiopische buren: pleisterplaats Hidi.


NieuwsFlits
Wilt u ook de ontwikkelingen volgen in Ethiopië? Meld u zich dan aan voor de nieuwsflits die regelmatig per e-mail wordt verzonden.
Contact Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Disclaimer Solagrow PLC 2011 | Sitemap | Contact